nedjelja, 26. travnja 2015.

Pileća bela čorbica

Potrebno je:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 korena celera, paškanata i peršuna
- 1 krompir
- 1 šaka graška
- peršunov list
- so, suvi biljni začin
- biber u zrnu
- lovorov list

Za zapršku:

- 150 ml ulja
- 3 kašike brašna

Priprema:

Očistiti luk, šargapepu korenje celera, peršuna i paškanata i krompir. Staviti u lonac, dodati pileće belo meso i grašak, začiniti, naliti vodom i kuvati. Kada povrće omekša i meso se skuva, meso šargarepu i krompir iseckati, a luk i korenje baciti. Ugrejati ulje, dodati brašno, mešati i čim počne da žuti skloniti sa vatre i dodati u čorbu. Dodati peršunov list i ostaviti da ključa na tihoj vatri još 5 minuta. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar