nedjelja, 26. travnja 2015.

Domaća supa

Potrebno je:

-  po želji meso od prethodno skuvane kokoške
 (leđa ,a može i malo belog mesa)
- 300 ml pilećeg bujona
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- po ukusu suvog biljnog začina
- po ukusu bibera
- po ukusu svežeg peršuna
- malo testenine

Za knedle:

- 1 jaje
- 3 kašike griza





Priprema:

U šerpu za supu sipati pileći bujon, pa do željene količine supe doliti vodu. U to ubaciti celu, očišćenu glavicu crnog luka i čenove belog luka. Šargarepu očistiti, iseći na krupnije koluove i ubaciti u supu. Staviti sve da se kuva. U međuvremenu, kuvano meso od kokoške očistiti od kostiju i stavite ga u supu. Ako stavljate belo meso, najpre ga isečite na kockice. Kada šargarepa bude skuvana, iz supe izbacite kuvanu glavicu crnog luka, jer je ona već odradila svoje, mada je možete ispasirati, tako kuvanu i vratiti u supu. U svakom slučaju, supa je ukusna. Pred kraj, dodati suvi biljni začin i biber i ubaciti knedle. Knedle pripremate tako što u dobro umućeno jaje dodate 3 pune kašike griza i dobro promešate. Po pola kašičice zahvatati od tako dobijene smese i spuštati knedlice u supu. Tokom kuvanja, one će gotovo učetvorostručiti svoju početnu veličinu. Dakle, kada ubacite knedle, supu kuvajte još 7-8 minuta. Pospite svežim seckanim peršunom i sklonite sa vatre.

Nema komentara:

Objavi komentar