- po želji meso od prethodno skuvane kokoške
(leđa ,a može i malo belog mesa)
- 300 ml pilećeg bujona
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- po ukusu suvog biljnog začina
- po ukusu bibera
- po ukusu svežeg peršuna
- malo testenine
Za knedle:
- 1 jaje
- 3 kašike griza
Priprema:
U šerpu za supu sipati pileći
bujon, pa do željene količine supe doliti vodu. U to ubaciti celu,
očišćenu glavicu crnog luka i čenove belog luka. Šargarepu očistiti,
iseći na krupnije koluove i ubaciti u supu. Staviti sve da se kuva. U
međuvremenu, kuvano meso od kokoške očistiti od kostiju i stavite ga u
supu. Ako stavljate belo meso, najpre ga isečite na kockice. Kada
šargarepa bude skuvana, iz supe izbacite kuvanu glavicu crnog luka, jer
je ona već odradila svoje, mada je možete ispasirati, tako kuvanu i
vratiti u supu. U svakom slučaju, supa je ukusna. Pred kraj, dodati suvi
biljni začin i biber i ubaciti knedle. Knedle pripremate tako što u
dobro umućeno jaje dodate 3 pune kašike griza i dobro promešate. Po pola
kašičice zahvatati od tako dobijene smese i spuštati knedlice u supu.
Tokom kuvanja, one će gotovo učetvorostručiti svoju početnu veličinu.
Dakle, kada ubacite knedle, supu kuvajte još 7-8 minuta. Pospite svežim
seckanim peršunom i sklonite sa vatre.
Nema komentara:
Objavi komentar