subota, 25. travnja 2015.

Paradajz čorba sa povrćem


Potrebno je:                                         
-2 glavice crnog luka
-2 šargarepe
-200 g graška
-100 g kukuruza šećerca
-200 g svežih šampinjona
-3 krompira
-4 čena belog luka
-300 ml tomato paradajza
-1,5 l vode
-1 kašika brašna
-so
-suvi biljni začin
-1 dl ulja


Priprema

1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati, a šampinjone iseći na tanke listiće. Na ulju propržiti luk. Kad postane staklast dodati šargarepu, beli luk i šampinjone. Pržiti dok tečnost koju su šampinjoni otpustili ne uvri.
 
2. Zatim dodati grašak, kukuruz šećerac i krompir isečen na kockice. Sve promešati, posoliti i naliti sa 1,5 l vode. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.
 
3. U 300 ml tomato paradajza rastvoriti 1 kašiku brašna i dodati u čorbu. Dokuvati još 10-tak minuta. Dodati suvi biljni začin po ukusu.

Nema komentara:

Objavi komentar