Potrebno je:
-2 glavice crnog luka
-2 šargarepe
-200 g graška
-100 g kukuruza šećerca
-200 g svežih šampinjona
-3 krompira
-4 čena belog luka
-300 ml tomato paradajza
-1,5 l vode
-1 kašika brašna
-so
-suvi biljni začin
-1 dl ulja
Priprema
1. Crni luk iseći na kockice,
šargarepu izrendati, a šampinjone iseći na tanke listiće. Na ulju
propržiti luk. Kad postane staklast dodati šargarepu, beli luk i
šampinjone. Pržiti dok tečnost koju su šampinjoni otpustili ne uvri.
2. Zatim dodati grašak, kukuruz
šećerac i krompir isečen na kockice. Sve promešati, posoliti i naliti sa
1,5 l vode. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.
3. U 300 ml tomato paradajza
rastvoriti 1 kašiku brašna i dodati u čorbu. Dokuvati još 10-tak minuta.
Dodati suvi biljni začin po ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar